Leiriläishaku 2023 on sulkeutunut

Haku The Ethical Leadership Experience (TELE) -ohjelmaan on kuitenkin auki vielä helmikuun loppuun asti. Täytäthän hakulomakkeen piakkoin!

Hakuaika vuoden 2023 Yhdysvalloissa järjestettävälle leireille on päättynyt. Seuraava hakukierros alkaa jälleen joulukuussa. Laita meille viestiä osoitteeseen crsaaf@gmail.com, jos haluat muistutuksen seuraavan haun alkaessa.

 Vuonna 2023 New Yorkin osavaltion Rhinebeckissä järjestetään kaksi neljän viikon pituista leiriä: 23.6.-21.7.(pojat) ja 26.7.-23.8. (tytöt). Ei-binäärisesti identifioituvia kannustetaan hakemaan luontevammaksi kokemalleen leirille. 

Vuonna 2023 haemme leireille kahta 15-16-vuotiasta osallistujaa.  Valituksi tulemisen edellytyksenä on riittävä kyky kommunikoida englanniksi samanikäisten nuorten kanssa. Emme etsi täyden kympin oppilaita, vaan ennen kaikkea itsenäisesti ajattelevia, lahjakkaita ja ulospäinsuuntautuneita nuoria. Hakijoiden tulisi suhtautua vilpittömästi ja avoimin mielin kanssaihmisiin ja toisiin kulttuureihin. Kannustamme erityisesti vähemistöryhmiin kuuluvia (esim. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, rodullistetut, heikommasta sosioekonomisesta taustasta tulevat) hakemaan.

Hakijan tulee siis olla syntynyt 23.8.2006 ja 23.6.2008 välisenä aikana. Pieniä poikkeuksia syntymäajassa on mahdollista tehdä mikäli hakija on muilta osin sopiva stipendiaatiksi.

Hakemukset on lähetettävä viimeistään sunnuntaina 15.1.2023, ja niiden perusteella valitaan haastatteluihin osallistuvat nuoret. Haastattelut järjestetään sunnuntaina 5.2.2023 Helsingissä, ja hakijana sinun pitäisi päästä osallistumaan haastatteluihin. Haastattelu voidaan järjestää etäyhteyksien välityksellä vain erittäin painavin perustein.

Hakulomakkeeseen kuuluvat seuraavat kohdat:

  1. Englanninkielinen LAJF:n hakukaavake (application form) osoitteessa https://www.lajf.org/applycrs.
  2. Yksi (1) aikuisen antama englanninkielinen suositus, joka liitetään osaksi hakukaavaketta. Suositus voi tulla esimerkiksi opettajilta, urheilujoukkueen valmentajilta tai muulta aikuiselta, joka tuntee hakijan hyvin. Suosittelijat eivät voi olla hakijan perheeseen kuuluvia aikuisia.
  3. Suomenkielinen essee (lähetä sähköpostitse osoitteeseen crsaaf@gmail.com). Kirjoita suomeksi noin 200-300 sanan mittainen aine, jossa kerrot mistä saat elämääsi sisältöä ja motivaatiota. Kirjoita asiasta, joka on lähellä sydäntäsi ja siitä, miksi juuri se on sinulle tärkeä. Kerro, miten se motivoi sinua ja mikä tekee siitä antoisan juuri sinulle. Voit otsikoida aineen vapaasti.

Erityisen tärkeää on muistaa, että kaikki kohdat tulee palauttaa: sekä sähköisen lomakkeen kautta täytettävät englanninkieliset osiot että sähköpostitse palautettava suomenkielinen essee.

Hakijoilla on mahdollisuus hakea myös virtuaaliseen The Ethical Leadership Experience (TELE) -ohjelmaan. Virtuaalisia ohjelmia järjestetään kaksi: 17.7.-30.7. ja 7.8.-20.8, joihin Suomen edustajille on varattu kaksi paikkaa. Jos oppilas hakee ensisijaisesti Yhdysvalloissa järjestettävään ohjelmaan, hän voi halutessaan osoittaa hakemuksensa myös virtuaalileirille. TELE -ohjelman suositushinta on 250 dollaria, mutta LAJF tarjoaa osittaisia ja täysiä stipendejä vähävaraisille osallistujille.

Lisätietoja leiristä ja hakuprosessista löytyy Louis August Jonas Foundationin kotisivuilta osoitteesta www.lajf.org. Kyseinen sivu sisältää hakijoille, vanhemmille ja opettajalle tärkeää tietoa englanniksi. Suosittelemme lämpimästi sivuihin tutustumista ennen hakuprosessin aloittamista.

Kaikki hakemuksen lähettäneet saavat kirjallisen vastauksen, huolimatta siitä valitaanko heidät haastatteluihin. Onnea hakuprosessiin!

Pidä blogia WordPress.comissa.