Tervehdys!

Koska luet tätä sivua, lienee todennäköistä, että opettajasi, ohjaajasi tai muu aikuinen on suositellut sinulle hakemista Camp Rising Sunille. Mistä oikein on kysymys ja kannattaako hakea? Suosittelemme sinua katsomaan lyhyen esittelyvideon sekä nauhoitetun infosession ensi kesä leiristä. Vastaukset kaikkein yleisimpiin kysymyksiin löytyvät FAQ:sta, joka kannattaa käydä lukaisemassa. Lisäksi olemme tähän keränneet tietoa CRS-leiristä erityisesti leiriläisen kannalta.

Saisiko vielä kerran leirin tiedot pähkinänkuoressa?

CRS on neljä viikkoa kestävä kansainvälinen kesäleiriohjelma. Leirille tulee noin 80 15-16-vuotiasta nuorta eri puolilta maailmaa. Vuonna 2023 haemme kahta osallistujaa, jotka ovat syntyneet 23.8.2006-23.6.2008 välillä. Joulu-tammikuussa järjestetään ensimmäinen hakukierros, joka tapahtuu LAJF:n hallinnoiman portaalin kautta. Parhaat hakijat kutsutaan ryhmä- ja henkilökohtaiseen haastatteluun – lopullisen valinnan teemme 15. helmikuuta mennessä. Tämän hakuinformaation löydät vielä tarkennettuna hakusivulta.

Kenen kannattaa hakea?

Kannattaa hakea, jos ajatus kesästä leirillä kiinnostaa sinua itseäsi, ja sinut tunteva opettaja, ohjaaja tai muu vastaava suosittelee sinua hakijaksi. Perinteisesti CRS:lle on haettu määrätietoisia johtajatyyppejä, ”tulevaisuuden johtajia”, mutta kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen on myös ensiarvoisen tärkeää. Jos olet sosiaalinen, et pelkää uusia tilanteita, olet kiinnostunut maailman tapahtumista, haluat tutustua erilaisiin ihmisiin eri puolilta maailmaa ja kuukauden oleskelu kaukana kotoa onnistuu, niin tarjottu hakutilaisuus kannattaa ehdottomasti käyttää.

Mitä leirillä tehdään?

Leiriläiset tekevät leirin, eli ohjelma muotoutuu myös sen mukaan, minkälaista porukkaa sinne tulee. Pääsääntöisesti leirillä tehdään vaikka mitä filosofoinnista teatteriesitysten tekemiseen, lehdenteosta eräilyyn. Myös yleiseen hengailuun ja ympäristöön tutustumiseen jää aikaa. Tämäntyyppisiin käytännön kysymyksiin on vastattu tarkemmin FAQ:ssa, käyhän katsomassa!

Pitääkö olla erityisen hyvä koulussa päästäkseen leirille?

Koulumenestys ei sinänsä ole lopullinen valintakriteeri, emme etsi ”kympin oppilasta”, mutta hyvin usein etsimämme kaltaiset ihmiset ovat kiinnostuneita opiskelusta ja menestyvätkin monissa aineissa. Useilla on myös jokin oma erityistaito tai -harrastus, jossa he ovat kehittyneet pitkälle.

Mitä leiristä saa irti/miksi sinne kannattaa lähteä?

Ennen kaikkea leirillä on tilaisuus kokeilla monia uusia asioita ja saada ohjausta aloilla, joita ei ole ennen kokeillut. Myös omiin, vanhoihin taitoihin saa uutta näkökulmaa. Suuressa ryhmässä asuessaan oppii vastuuta ja kesä on usein melkoinen itsenäistymiskokemus; kaukana kotoa, ”omillaan” oleminen tarjoaa hyvän tilaisuuden miettiä omia arvoja, ja asioita, joita tulevaisuudessa haluaa tehdä. Kielitaito karttuu kesän aikana kuin huomaamatta, ja leirillä solmitut ystävyyssuhteet ovat usein erikoislaatuisia – moni pitää yhteyttä entisiin leirikavereihinsa vielä vuosikymmenien jälkeen.

Voisin haluta lähteä, mutta en usko että kotiväki ilahtuu.

Huolehtiminen on ihan tervettä – kukapa päästäisi mielellään lapsensa koko kesäksi toiselle puolelle maailmaa. Vanhemmillekin voi antaa nämä nettisivut luettaviksi, ja kehottaa ottamaan yhteyttä yhdistykseemme. Kerromme mielellämme lisää leireistä ja niiden takana olevasta organisaatiosta. Kaikki toiminnassa aktiivisesti mukana olevat ovat entisiä leiriläisiä, ja heidänkin vanhempansa ovat joskus olleet samassa tilanteessa… Vanhemmat voivat myös katsoa koko pitkää, aikaisemmin leirillä olleiden suomalaisten CRS:läisten listaa, ja ottaa sähköpostitse yhteyttä parhaaksi katsomaansa henkilöön – alumnien ikähajonta on noin 15-80 vuotta, joten monenlaista näkökulmaa on tarjolla. Myös nuorempien entisten leiriläisten vanhemmille voi halutessaan soittaa ja keskustella.

Voisiko joku kertoa, millaista siellä oikeasti on?

Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja kerromme lisää omista kokemuksistamme. Jos haluat lisää tietoa, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen crsaaf@gmail.com.

Pidä blogia WordPress.comissa.